مشخصات پژوهش

صفحه نخست /تدوین مدل تنهایی (عاطفی و ...
عنوان تدوین مدل تنهایی (عاطفی و اجتماعی) بر اساس بد رفتاری روان شناختی والدین با میانجیگری طرحواره های ناکارآمد در دانشجویان دارای علائم افسردگی دانشگاه بوعلی سینا
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها تنهایی عاطفی، تنهایی اجتماعی، بدرفتاری روان شناختی والدین، طرحواره های ناسازگار اولیه
چکیده احساس تنهایی به عنوان یک پیامد روان شناختی و درازمدت با اثرات منفی بر سلامت روانی و جسمی شناخته می شود. تنهایی اجتماعی در زمان مختل شدن شبکه اجتماعی و تنهایی عاطفی در زمان غیبت یک فرد مهم در زندگی رخ می دهد. هدف پژوهش تعیین برازش مدل تنهایی (عاطفی-اجتماعی) بر اساس بد رفتاری روانشناختی والدین با میانجیگری طرحواره های ناسازگار اولیه بود. برای این منظور 373 دانشجو (131 مرد، 242 زن) به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از میان دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان (به تعداد 10561 نفر) انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های تنهایی (عاطفی-اجتماعی) دی توماسو، برانن و بست (2004)، بدرفتاری روان شناختی والدین کوآتس و مسمن مور (2014)، طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ و براون (2005) و افسردگی بک (2000) استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که مدل تدوین شده از برازش مناسب و شاخص های برازندگی از آماره های مطلوبی برخوردار است. همچنین یافته های پژوهش نشان داد که متغیر برون زای بدرفتاری روان شناختی والدین اثر مستقیم و معناداری بر روی دو متغیرتنهایی عاطفی و اجتماعی ندارد ( 0/01>p). می توان نتیجه گرفت که بدرفتاری روان شناختی والدین از مهم ترین عوامل شکل گیری طرحواره های ناسازگار اولیه حوزه بریدگی و طرد است که با شکل گیری این طرحواره ها، ممکن است فرد در معرض تنهایی عاطفی و اجتماعی قرار گیرد.
پژوهشگران شهریار یارمحمدی واصل (استاد راهنما)، یونس رجائی (دانشجو)، محمدرضا ذوقی پایدار (استاد مشاور)، طاهره حق طلب (استاد مشاور)