مشخصات پژوهش

صفحه نخست /بررسی تطبیقی سیمای امام مهدی ...
عنوان بررسی تطبیقی سیمای امام مهدی (عج)در شعر معاصر فارسی و عربی (مطالعه مورد پژوهانه اشعار سید رضا موسوی هندی، شیخ محسن ابو الحب، سلمان هراتی و قیصر امین پور)
نوع پژوهش مقاله چاپ‌شده در مجلات علمی
کلیدواژه‌ها واژگان کلیدی: امام مهدی )عج(، ادبیّات تطبیقی، شعر معاصر فارسی، شعر معاصر عربی، سویّد رضوا موسووی هنودی، شیخ محسن ابوالحب، سلمان هراتی، قیصر امینپور.
چکیده چکیده اندیشه انتظار و بیان سیمای امام مهدی )عج( در شعر شاعران متعهّد به اهلبیت )ع( از دیرباز تاکنون؛ بوویهه در شوعر دوره معاصر، بوفور دیده میشود. شاعران معاصر، باب جدیدی را در زمینه شوعر و ادب، بوه نوام ادبیّوات مهودوی گشوودند و از دریچه شعر، امام مهدی )عج( را به عنوان منجی آخرالزّمان به تشنگان حقیقت معرّفی کردند. سویّد رضوا موسووی هنودی، شیخ محسن ابوالحب، سلمان هراتی و قیصر امینپور، از شاعران معاصر مطرح در ادبیّات متعهّد هستند. در مقاله حاضر، بوه روش توصیفی- تحلیلی و با استناد به شواهدی از اشعار این شاعران، به بررسی تطبیقی سیمای امام مهودی )عوج( در شوعر معاصر فارسی و عربی پرداخته شده است. مباحثی همچون والدت امام عصر )عج(، غیبت، انتظار، بشارت به ظهوور منجوی آخرالزّمان و توصیف ویهگیهای مدینه فاضله مهدوی، از جمله مضامین مشترک در شعر شاعران موورد بحوث اسوت؛ امّوا موضوعاتی همچون القاب، رجعت و نیز پاسخ به انحرافات در زمینه موضوعات مربوط به مهدویت، در شعر برخی از آنوان همچون سیّد رضا موسوی هندی مالحظه میگردد. شاعران معاصر فارسیزبان، با بیانی ادبی و با استفاده از تعابیر استعاری، کنایه و تشبیه به وصف و مدح سیمای امام مهدی )عج( پرداختهاند؛ در حالی که شاعران عرب بیشتر به صورت مستقیم بوه وصف سیمای امام مهدی )عج( پرداختهاند. افزون بر این، شاعران با اقتباس هنری و ادبی از تفاسیر آیات و روایات متواتر، به وصف امام مهدی )عج( پرداخته و به شعر خویش صفت جاودانگی و تأثیرگذاری بر مخاطب بخشیدهاند.
پژوهشگران کبری خسروی (نفر اول)، حسین چراغی وش (نفر دوم)، حدیث بابایی (نفر سوم)