مشخصات پژوهش

صفحه نخست /طراحی کنترل کننده مد لغزشی ...
عنوان طراحی کنترل کننده مد لغزشی مقاوم _ تطبیقی برای توربین بادی جهت استخراج بیشینه توان
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها توربین بادی ، کنترل کننده مد لغزشی تطبیقی ، استخراج بیشینه توان ، نسبت سرعت نوک پره ها ، ژنراتور با مغناطیس دائم، انرژی تجدید پذیر
چکیده چکیده: با توجه به نیاز فزاینده جوامع بشری به انرژی و با عنایت به مشکلات ناشی از مصرف سوخت-های فسیلی از قبیل آلودگی محیط زیست ، گرمایش زمین ، محدود بودن و گران بودن آن ، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر افزایش زیادی در جهان داشته است ؛ در این راستا در سال های اخیر از میان انواع انرژی های تجدید پذیر ، انرژی باد مورد توجه بیشتری قرار گرفته است . از طرفی تجهیزات مورد نیاز برای استفاده از انرزی باد گران قیمت و پرهزینه می باشد، لذا افزایش بهره بری و افزایش راندمان تولید انرژی الکتریکی از باد حائز اهمیت فراوان می باشد . ردیابی نقطه ی بیشینه ی توان در سیستم های توربین بادی یکی از روشهای افزایش راندمان تولید انرزی الکتریکی می باشد که در این پایان نامه بدان پرداخته شده است . با این توضیح که در این پایان نامه سعی شده است با طراحی یک کنترل کننده مد لغزشی ، سرعت توربین به گونه ای کنترل گردد که بیشترین توان از آن استخراج گردد . علت استفاده از کنترل کننده مد لغزشی این است که سیستم توربین بادی یک سیستم با عوامل غیر خطی زیاد می باشد و از طرفی چالش غلبه بر اغتشاش و نامعینی ها ایجاب می کند کنترل کننده مورد استفاده دارای شرایطی باشد که مناسب برای سیستم غیر خطی باشد و مقاوم نیز باشد که کنترل کننده مد لغزشی دارای این خصوصیات می باشد . این تحقیق بر روی سیستم توربین بادی با ژنراتور مغناطیس دائم انجام شده است . برای افزایش مقاوم بودن کنترل کننده در مقابل نامعینی و اغتشاش ، تطبیقی بودن گین ترم گسسته کنترل کننده در طراحی مورد توجه قرار گرفته است . لازم به ذکر است از میان الگوریتم های استخراج حداکثر توان در این تحقیق از روش TSR یا نسبت سرعت نوک پره ها استفاده شده است . نتیجه شبیه سازی نشان می دهد سرعت ردیابی در سیستم پیشنهادی از یک ثانیه در نمونه کارهای انجام شده قبلی به نیم ثانیه کاهش پیدا کرده است و همچنین دیگر نیازی به تعیین باند بالای اغتشاش و نامعینی نمی باشد و با استفاده از روش پیشنهادی پدیده چترینگ هم به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
پژوهشگران حمیدرضا کرمی (استاد راهنما)، سیدمنوچهر حسینی پیلانگرگی (استاد راهنما)، علیرضا اسماعیلی (دانشجو)، محمد امین قاسمی (استاد مشاور)