مشخصات پژوهش

صفحه نخست /تاثیر به کار گیری سرباره ...
عنوان تاثیر به کار گیری سرباره فولاد به عنوان سنگدانه و دو نوع الیاف در مشخصه های مکانیکی آسفالت با استخوان بندی سنگدانه ای و مقایسه آن با بتن آسفالتی گرم
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها مخلوط SMA، سرباره فولاد، الیاف کنف، الیاف سلولزی، دوام در برابر زیان رطوبتی، ضریب برجهندگی، شیارافتادگی ویل تراک.
چکیده آسفالت با استخوان بندی سنگدانه ای، مخلوطی با دانه بندی گسسته است که عملکرد بهتری نسبت به آسفالت گرم معمولی دارد. این نوع مخلوط که درصد زیادی سنگدانه های درشت دانه دارد، به دلیل تماس سنگدانه به سنگدانه در برابر توزیع بار و تغییرشکل عملکرد مناسبی دارد و در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد. در آسفالت با استخوان بندی سنگدانه ای به دلیل دانه بندی گسسته، مصرف قیر نسبتاً زیاد است و از الیاف به منظور جلوگیری از ریزش قیر استفاده می شود. در بیشتر کشورهای دنیا و به صورت عمده از الیاف سلولزی به عنوان تثبیت کننده استفاده می شود و این درحالی است که این محصول در ایران تولید نمی شود و با قیمت زیاد به ایران وارد می شود؛ در صورتی که از محصولی بومی استفاده شود، صرفه جویی ارزی به همراه خواهد داشت. سرباره فولادسازی از محصولات جانبی صنعت فولادسازی است. به صورت تقریبی در حین تولید سه تن فولاد ضد زنگ، یک تن سرباره تولید می شود. مصرف سرباره فولاد در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، کم بوده و مصرف آنها در سایر بخش ها به منظور جلوگیری از بروز مشکلات زیست محیطی، مزیت مهمی به شمار می رود. هدف از این تحقیق امکان استفاده از الیاف کنف به عنوان تثبیت کننده و سرباره فولاد به عنوان سنگدانه درشت دانه در مخلوط با استخوان بندی درشت دانه است. مخلوط با استخوان بندی درشت دانه حاوی الیاف کنف با مخلوط حاوی الیاف سلولزی به عنوان تثبیت کننده و سرباره فولاد به عنوان سنگدانه درشت دانه مقایسه می شود. همچنین از سرباره فولاد و سنگدانه آهکی به عنوان درشت دانه در ساخت بتن آسفالتی گرم استفاده شده است و نتایج با هم مقایسه شده است. در درصد قیر بهینه بر روی مخلوط های SMA آزمایش های ریزش ماستیک، شیارافتادگی ویل تراک و برای نمونه های ساخته شده با سرباره فولاد در هر دو نوع آسفالت آزمایش های ضریب برجهندگی و دوام در برابر زیان رطوبتی انجام شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که امکان استفاده همزمان از سرباره فولاد به عنوان سنگدانه و کنف به عنوان تثبیت کننده در مخلوط SMA وجود دارد. درصد قیر بهینه 25% ، استقامت مارشال مخلوط SMA حاوی الیاف کنف 8% بیشتر و روانی آن کمتر از مخلوط حاوی الیاف سلولزی است. نتایج آزمایش ریزش برای مخلوط SMA حاوی الیاف سلولزی و کنف نشان می دهد که هر دو نوع الیاف، مخلوط را به خوبی تثبیت کرده اند.
پژوهشگران مسعود مکارچیان (استاد راهنما)، سامان کاوری زاده (دانشجو)