1404/02/02
حسن کی پور

حسن کی پور

مرتبه علمی: استاد
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس: 55221283500 - 26643429400
دانشکده: دانشکده شیمی و علوم نفت
نشانی: دانشگاه بوعلی سینا دانشکده شیمی
تلفن: 08138282807

مشخصات پژوهش

عنوان
سنتز و شناسایی تعدادی از لیگاند های بالقوه چهار دندانه حاوی گروه آزو و مطالعه تجربی و تئوری واکنش آن ها با برخی از یون های فلزی
نوع پژوهش
پایان نامه
کلیدواژه‌ها
لیگاند های باز شیف، کمپلکس های فلزی، مطالعات تئوری، شیمی محاسباتی، انرژی برهم کنش، آنالیزNBO، آنالیز EDA، محاسبات TD-DFT.
سال 1395
پژوهشگران مینا زهروندی(دانشجو)، صادق صالح زاده(استاد راهنما)، حسن کی پور(استاد راهنما)

چکیده

این پروژه از دو بخش مطالعات تجربی و تئوری تشکیل شده است. در بخش اول، ابتدا تعدادی از آلدهید های حاوی گروه آزو از واکنش سالسیل آلدهید با پارا نیترو آنیلین، پارا کلرو آنیلیلن و آنیلین سنتز و با تکنیک هایIR و1H-NMR شناسایی شدند. از واکنش بین آلدهید های مربوطه با اتیلن دی آمین شش لیگاند باز شیف (H2L6 تا H2L1) سنتز و سپس کمپلکس های Cu(II) و Mn(III) آنها نیز تهیه شد. تمام لیگاندها و کمپلکس های سنتز شده با استفاده ازتکنیک های IR ، UV-Vis و همچنین آنالیز عنصری شناسایی شدند. در بخش دوم، مطالعات تئوری بر روی لیگاند ها و کمپلکسهای سنتز شده در سطوح تئوری BP86/def2-TZVP و M06/def2-TZVP انجام شد. بعد از بهینه سازی ساختار لیگاندها و کمپلکس ها، انرژی های برهمکنش بین یون های فلزی و لیگاند ها در کمپلکس ها نیز در هر دو سطح تئوری محاسبه شدند. همچنین آنالیز های NBO وEDA برای مطالعه و بررسی ماهیت پیوندها و برهمکنش های موجود در کمپلکس ها انجام شد و نتایج نشان داد که خصلت الکترواستاتیک برهمکنش بین فلز و لیگاند در این کمپلکس ها کمی بیشتر از خصلت کوالانسی آنها می باشد.در پایان با استفاده از محاسبات TD-DFT انرژی و شدت انتقالات الکترونی در لیگاند ها و کمپلکس ها محاسبه و طیف های UV-Vis آنها نیز شبیه سازی شد. داده هایTD-DFT در توافق خوبی با داده های تجربی مشاهده شده می باشد.